Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

İMALATLARIMIZ, UÇUK KAÇIK YAPIMLARIMIZ , YAPIM HİKAYELERİMİZ

Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion

Cevapla
Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240012Okunmamış mesaj tb2ndy
08 Ara 2015 04:23

Sayın adminim,

Burada hobby başlığı altında yemek de tarifleri yapsak ya, ne güzel olur, şunun şurasında gurbette bekar bekar yaşamaya çalışıyoruz, çorba da sizin de tuzunuz olsa fena mı? olur, bak bir sürü farklı yöreden insanız, bir birimize faydamız olsun, ne dersin (iz) ?

Selamlar,

Elgin SAYINALP
Dallas-Texas-USA
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008

Demirhan
Çavuş
Mesajlar: 253
Kayıt: 06 Eyl 2015 00:47
İletişim:

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Mesaj: # 240017Okunmamış mesaj Demirhan
08 Ara 2015 09:01

Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum :)
Demirhan ÜNLÜ / 1986
Grand Vitara 2.0 jlx-al / 2006
Ankara

Kullanıcı avatarı
cenknalbantoglu
Asteğmen
Mesajlar: 2428
Kayıt: 04 May 2014 23:30
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Mesaj: # 240020Okunmamış mesaj cenknalbantoglu
08 Ara 2015 09:17


abi basitleştirilmiş hali ile sana gönderdim yoksa bu köftenin yapılışı harbiden çok zor 2 saate yakın işlem gerekiyor ama tadından vazgeçemediğim bir yemek
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL

Kullanıcı avatarı
cihangirx
Uzman Çavuş
Mesajlar: 541
Kayıt: 17 Nis 2014 13:59
İletişim:

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Mesaj: # 240025Okunmamış mesaj cihangirx
08 Ara 2015 10:11

demekki bu başlık altında ağzımız sulanacak morgulus
cihangir şahintaş
istanbul /dudullu
1968
2008 nissan x-trail LE cvt

Kullanıcı avatarı
oruga
Ast Sub. Çavuş
Mesajlar: 922
Kayıt: 19 Haz 2014 12:41
İletişim:

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Mesaj: # 240033Okunmamış mesaj oruga
08 Ara 2015 11:14

öğle yemeği yaklaşırken olmazki şimdi bu tarifler :)
Cemal ÖZKAN (oruga) / 1988 / Gebze / Arh+
ES ES 'li

2006 Grand Vitara DEV GRAND
traxxas summit 6x6
2016 Kral LX200

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240044Okunmamış mesaj Offroadpassion
08 Ara 2015 12:57

Elgin abi yemek tarifleri bölümümüz hayırlı olsun.. nefis tariflerini ve tüm üyelerden bilinen tarifleri bekliyoruz.. 8-)
Site Admin

Kullanıcı avatarı
yuzen_adam
Asteğmen
Mesajlar: 2470
Kayıt: 25 Oca 2010 22:06
Konum: İSTANBUL/MALTEPE/ALTINTEPE
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240049Okunmamış mesaj yuzen_adam
08 Ara 2015 13:19

Dun aksam hanim sutlac aserince is basa dustu.

:arrow: 1cay bardagi pirinci suda yumusayana kadar hasladim.
:arrow:Ardindan 1 litreye yakin sutu 1 cay bardagi esmer seker ve
:arrow:1 silme corba kasigi kepekli un ile kaynattim,
:arrow:pirincleri ise suyunu suzdukten sonra ilave ettim.
:arrow:Dibini tutmamasi icin kisa araliklarla karistirin.
:arrow:Karisim hafiften katilasmaya baslayinca
:arrow:1 adet portakalin kabuklarinin turuncu kisimlarini ince rendeden gecirip icine katin.
:arrow:Son olarak ufak kaselere dokup sogumaya birakin.

Ardindan uzerine hafif tarcin serpip servis edin...

Not: :!: Bu islemleri yaparken kol killarinizin yaptiginiz seyin icine dusmemesine dikkat edin morgulus morgulus morgulus
Suzuki way of life...

Koray Yamacı 1986
İstanbul Maltepe Altıntepe
A Rh(+)
1999 Grand Vitara 2.5 v6

Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Mesaj: # 240055Okunmamış mesaj tb2ndy
08 Ara 2015 14:29

Demirhan yazdı:Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum :)
Demirhan'cım,
Ecnebi mutfağını pek sevemedim nedense, bilemedim,
Yerli malı yurdun malı :)
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240076Okunmamış mesaj Offroadpassion
08 Ara 2015 16:46

Elğin abi yemek tariflerini, özel imalatlarını bekliyoruz 8-)
Site Admin

Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240083Okunmamış mesaj tb2ndy
08 Ara 2015 17:43

Çok yakında bu sinemadaaa...
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008

Kullanıcı avatarı
ozdemirbrs
Albay
Mesajlar: 5953
Kayıt: 01 May 2012 12:50
Konum: BURSA merkez
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240398Okunmamış mesaj ozdemirbrs
14 Ara 2015 02:10

Elgin abii
Acil melemen tarifi..
Çok açımmm...
morgulus morgulus
Hüseyin Özdemir
Bursa köyü ağası...
yaş = İzmir + Bursa
[/b]2007 suzuki Jimny JLX 1,3 MT Koçero
2012 ford fiesta 5k titanium 1,4 TDCI
0 RH (+)

Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240956Okunmamış mesaj tb2ndy
19 Ara 2015 01:37

Dün öğleden sonra burada bir Arap marketinde çok güzel helal kesilmiş kuzu eti ve bamya buldum; belki evlilerin işine yaramaz da tarif bekarların işine yarayabilir diyerekden klavyemin başına geçtim,
1-İlk önce orta boy bir soğanı soyuyoruz ve ince ince yemeğin içinde eriyecek şekilde kıyıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Bir tarafdanda çaydanlıkda su kaynatıyoruz.
2-Kuzu etlerini kuş başının da küçüğü olacak şekilde doğrayıp ilk önce hafif ateşde suyunu çekinceye kadar kavurup sonra içine tereyağını basıp güzelce kavuruyoruz ki bamyanın pişme süresi kısa olduğu için et pişsin diye bamyayı uzun süre ateşde bırakıp dağıtmayalım, sunumu güzel olsun.
3-Donmuş ve tepeleri konik olarak temizlenmiş bamyaları bir kaba boca edip üzerine temiz su ve yarım limon sıkıyoruz.
4-Artık pişmiş kuzu etlerinin içine daha önceden doğradığımız soğanı ve 1.5 yemek kaşığı salçayı da ilave edip birkaç tur da soğan,salça ve eti çeviriyoruz.
5-Sonra bamyanın suyunu süzüp et pişirdiğimiz tencereye bamyaları koyup üzerine kaynamış sıcak sudan bamyaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ederek, kısık ateşde yarım saat kadar pişiriyoruz, etin ve bamyanın pişme durumuna da bakarak ara ara kontrol ediyoruz, pişerken tencereye damak tadınıza göre limon ve tuz ilave ediyoruz.
Hepsi bu kadar.

Bunun yanına da buzdolabında olan ince küçük acı biberlerden bir salata yaptım;
Biberleri küçük küçük doğradıkdan sonra, üzerine büyük boy bir domatesin kabuklarını soyup küp güp doğrayın, üzerine 5-6 diş sarımsağı ezin ve hepsini karıştırın, tabağa aldıkdan sonra turşu kavonozundaki sudan yarım çay bardağı kadar üzerine gezdirin, en son da zeytinyağı döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008

Kullanıcı avatarı
cenknalbantoglu
Asteğmen
Mesajlar: 2428
Kayıt: 04 May 2014 23:30
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 240969Okunmamış mesaj cenknalbantoglu
19 Ara 2015 08:50

abi oldumu imdi sabah sabah bu lezzet ;)
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 241150Okunmamış mesaj Offroadpassion
21 Ara 2015 16:38

Wayywayyy akşam üstü zati yimek diye mide zil çalıyor...içim gitti..Elgin abi becerilerin arasında yemekde var..eline sağlık..tarifi not ettim..evde yaparken okurum..Paylaşımlarının devamını bekleriz..Yemek yapan tüm arkadaşları bekleriz. 8-)
Site Admin

Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 241193Okunmamış mesaj tb2ndy
21 Ara 2015 21:22

Hakan'cım,
Lise bitti ana-baba ocağından ayrıldık o gün bugündür askerlik devam ediyor, insan mecbur kalınca beceremeyeceği hiç bir şey yok, yeter ki istesin.
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008


Kullanıcı avatarı
tb2ndy
Uzman Çavuş
Mesajlar: 562
Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 242392Okunmamış mesaj tb2ndy
11 Oca 2016 04:06

Selamlar,
Bugün pazar (dı) canım puaça istedi, şöyle internette bir dolaşıp yapabileceğim bir tarif aradım evdeki malzemelere uygun ve aşağıdaki tarifi uyguladım, gayet de güzel oldu, sizlerde bir pazar sabahı erken kalkıp evdekilere süpriz yapabilirsiniz.

Malzmemeler:
1- Un 1kg
2-Kuru maya 1 tatlı kaşığı
3-Şeker 1 yemek kaşığı
4-Tuz 1 tatlı kaşığı
5-Süt (Ilık) 1 su bardağı
6-Su (Ilık) 1 su bardağı
7-Tereyağ (Oda sıcaklığında erimiş) 125 gr
8-Sıvı yağ 1 çay bardağı
9-Yumurta (oda sıcaklığında) 2 adet
Yapılışı:
Derin bir kaba maya, su,süt,tuz,şeker konulup karıştırılıyor 5 dk. bekleniyor
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip üzerine 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılmak suretiyle kırılıp karıştırılıyor, üzerine un ilave edilip yeterli kıvama gelinceye kadar yoğuruluyor.
Oluşan hamur ılık bir ortamda 1 saat bekletiliyor kabarması için, sonra ufak bezeler haline getirilip içine birşeyler koyup (ben peynir koydum) puaça formu veriliyor, tepsiye dizildikden sonra 1/2 saat daha dışarıda bekleniyor, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüyor, üzerine susam v.s
Sonra 180 C derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişiriliyor.
Hepsi bu kadar.
Ben ölçüyü X2 yaptım fotoğraflar yanıltmasın.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008

Kullanıcı avatarı
cenknalbantoglu
Asteğmen
Mesajlar: 2428
Kayıt: 04 May 2014 23:30
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 242402Okunmamış mesaj cenknalbantoglu
11 Oca 2016 08:44

Abi yine döktürmüşsün afiyet olsun
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Mesaj: # 242688Okunmamış mesaj Offroadpassion
18 Oca 2016 13:29

Cheff Dö Elgin hocam ellerine sağlık, fena döktürmüşüsün valla 8-) Budur
Site Admin

Cevapla

“HOBİ / İMALAT / YAPIM HİKAYELERİ” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir