2013 kamp sezonunu açtık (Menekşe Yaylası) / 04 Mayıs 2013

MARMARA BÖLGESİNDE YAPTIĞIMIZ GEZİLERİMİZ

Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

2013 kamp sezonunu açtık (Menekşe Yaylası) / 04 Mayıs 2013

04 May 2013 00:33

Kamp sezonunu açıyoruz arkadaşlar. Bu haftasonu yaylalar bizi bekler. Çadır kamp yapacağız. İstikamet Düzce. Hem çok sevdiğimiz Balıklı Yaylası'na çıkıp kamp atarız hem de Düzce Gölyaka'daki Batı Karadeniz Offroad Turnuvası yarışlarını izleriz. Gelmek isteyen varsa buyursun gelsin. İstanbul'dan Düzce 225 km. Otoyoyol 2-3 saat sürüyor. Sabah en erken 10:00'da çıkarız
Taner Eraslan (46) - İzmir , 98' Vitara 1.6 JLX 5 Kapı manuel
Önemli olan varmak değil yolda olmaktır...

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

Re: Kamp sezonunu açıyoruz. Niyetimiz Düzce

06 May 2013 12:57

Enfes bir kamp oldu. Dağ yolları, nefis manzara, hafif offroad, süper kamp alanı, kamp ateşi, gırgır şamata, yoga, baykuş sesi, hafif esinti, cep telefonu şebekesi, köfte, soslu kanat, şarap, çekirdek, çikolata, geocaching, çocuk sesi, ailemizin neşesi, toz, toprak, check engine, tavan sepeti... morgulus

Cuma akşam eve çok geç geldiğim için hazırlık vs. işleri sabaha sarktı dolayısı ile Düzce yolu gözümüzde büyüdü biz de daha yakın bir yer seçtik. Yuvacık Barajı üzerinden Menekşe Yaylası'na gittik

Baktım sitede kamp için anket açılmış. Bizim buralara bahar geldi bile arkadaşlar :)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
İletişim:

Re: Düzce Balıklı Yaylası Kamplı Gezimiz / 04 Mayıs 2013

06 May 2013 18:18

Wayyy Haci, AÖF sınavları sebebiyle gelemedim, fotoğraflarını görünce hadilennn oldun, çok güzel yerler, cidden keşke gidebilseydim dedim. En kısa zamanda gidelim, fotoraflar ve paylaşım için eline sağlık teşekkür ederim. Kemal abide çaktırmadan çaktırmadan arazilerde geziyor bah bahhh bahhh morgulus morgulus

Haci başlığı geçici olarak düzenledim, sen nasıl istiyorsan belirt düzeltelim.
Site Admin

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

Re: Düzce Balıklı Yaylası Kamplı Gezimiz / 04 Mayıs 2013

06 May 2013 23:38

Offroadpassion yazdı:Wayyy Haci, AÖF sınavları sebebiyle gelemedim, fotoğraflarını görünce hadi lennn oldum, çok güzel yerler, cidden keşke gidebilseydim dedim. En kısa zamanda gidelim, fotoraflar ve paylaşım için eline sağlık teşekkür ederim. Kemal abide çaktırmadan çaktırmadan arazilerde geziyor bah bahhh bahhh morgulus morgulus
Atom Karınca (Kemal Aka) arabanın canına okudu wala. Yani mekanik olarak değil ama aman boyası çizilmesin aman altını vurmasın triplerinden eser kalmadı. İyi de oldu tabii ;)
Offroadpassion yazdı:Haci başlığı geçici olarak düzenledim, sen nasıl istiyorsan belirt düzeltelim
Başlık "2013 kamp sezonunu açtık (Menekşe Yaylası)" olsun mümkünse

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
İletişim:

Re: 2013 kamp sezonunu açtık (Menekşe Yaylası) / 04 Mayıs 20

06 May 2013 23:59

Bu güzel haber, aman araç çizilecek derdinden yırttı ozaman morgulus morgulus açarız biz onu açarız, bugün konuştuk gideceğimiz rotaları hımmmhımm dedik morgulus

Başlık değişti haci..daha fotoğraf isteriz varmıdır..
Site Admin

Kullanıcı avatarı
DERKMEN
Albay
İletişim:

07 May 2013 09:41

Taner Abi çok güzel olmuş kıskandım desem yalan olmaz.
Bu haftasonu maa aile pikniği için buralardaydık ve tabii Nihat SIRDAR ın BÜTÜN KAZLAR TOPLANDIK oyununa da biletimiz vardı ne zamandır bekliyorduk olmadı katılamadık.
keyfinizin daim olmasını dilerim, inşallah gelecek kamplara kısmet olursa katılacağız.
Bu arada Kemal abi bence hiç altı sürter, boyası çizilir dememiştir , lennn niye gitmiyor bı zıkkım araba demiştir morgulus morgulus morgulus
Facebook / Suzuki4x4Turkiye.com

Deniz ERKMEN Yaş / 32
Göktürk / İSTANBUL
Mitsubishi L200 2009 Instyle AT
KARAKTERİM VE TAVRIMI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYINIZ
KARAKTERİM KİM OLDUĞUMLA İLGİLİDİR; TAVRIM "SİZİN" KİM OLDUĞUNUZLA

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

07 May 2013 09:58

DERKMEN yazdı:Taner Abi çok güzel olmuş kıskandım desem yalan olmaz.
Bu haftasonu maa aile pikniği için buralardaydık ve tabii Nihat SIRDAR ın BÜTÜN KAZLAR TOPLANDIK oyununa da biletimiz vardı ne zamandır bekliyorduk olmadı katılamadık.
keyfinizin daim olmasını dilerim, inşallah gelecek kamplara kısmet olursa katılacağız.
Bu arada Kemal abi bence hiç altı sürter, boyası çizilir dememiştir , lennn niye gitmiyor bı zıkkım araba demiştir morgulus morgulus morgulus
Deniz her türlü beklerim kamplarımıza. Biz sezonu açtık bir kere artık geri dönüş yok. Bir tek bu haftasonu ara veririz o da anneler günü olduğundan :)
İyice yazlık moda geçmeden (tahmini 1 aya kadar) bi Düzce patlatırız arada. O zamana kadar da yakın çevrelerde gezmeye devam

Kemal arabayı kollayarak sürüyordu ama gitmesiyle ilgili şikayetçi olduğunu sanmam. Bazı dik çıkışlarda ben Low kullandım o gerek görmemiş bile morgulus

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
İletişim:

07 May 2013 11:42

DERKMEN yazdı: Kemal abi bence hiç altı sürter, boyası çizilir dememiştir , lennn niye gitmiyor bı zıkkım araba demiştir morgulus morgulus morgulus
Bırahhhh bırahhhhh bunları maykk göremedik kendisini, vınnnnvınnnnnnnnnn vınnnnnnn morgulus morgulus morgulus
Site Admin

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
İletişim:

07 May 2013 11:43

Ayakları ve ..ötü havaya dikenler kim abi morgulus olay nedir Yogamı yapıyorsunuz yuhh morgulus morgulus :?: :?: :roll:
Site Admin

Kullanıcı avatarı
DERKMEN
Albay
İletişim:

07 May 2013 11:54

morgulus morgulus morgulus
Açık havada yoga,
Kaz dağlarında yokmuydu abi morgulus morgulus morgulus
Dikmedin mi sen yoksa morgulus morgulus
Facebook / Suzuki4x4Turkiye.com

Deniz ERKMEN Yaş / 32
Göktürk / İSTANBUL
Mitsubishi L200 2009 Instyle AT
KARAKTERİM VE TAVRIMI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYINIZ
KARAKTERİM KİM OLDUĞUMLA İLGİLİDİR; TAVRIM "SİZİN" KİM OLDUĞUNUZLA

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

07 May 2013 12:31

Onu bunu bırakın da gitmişken 3 ayrı noktaya hazine sakladım. Bir tanesi hariç diğerlerini bulmak için epey kastırmak gerekecek morgulus

Kullanıcı avatarı
transalpp
Onbaşı
İletişim:

07 May 2013 13:19

manzaralar süper güzel bir gezi olmuşşş : :roll: :roll: :roll: :roll:
HAYATA DAİR PAYLAŞICAK ANILARIN YOKSA YAŞANMIŞLIKLARINDA Bİ ÖNEMİ YOOKKK.

Kullanıcı avatarı
serkann007
Er
İletişim:

07 May 2013 17:07

Açık havada güzel yerler ve çok güzel gezi. yer tam olarak nerede ben de çok beğendim ;)
Serkan BAYRAM
Yaş / 2'li bitimine az kala 3'lüye merdiven dayadı ;)
Ümraniye / İSTANBUL / TÜRKİYE

2007 Suzuki Grand Vitara 3 Kapı 1.6 JX-A MT

Kullanıcı avatarı
okalem
Uzman Çavuş
İletişim:

07 May 2013 17:21

Taner Abi Menekşe yaylası İnönü yaylasına yakınmı, bende 2 hafta önce İnönü yaylasındaydım, gerçekten çok güzel yerler
ÖZGÜR KALEM
Yaş 36 / A Rh(+)
Mitsubishi Colt 1.3 AMT

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
İletişim:

07 May 2013 17:43

taner.eraslan yazdı:Onu bunu bırakın da gitmişken 3 ayrı noktaya hazine sakladım. Bir tanesi hariç diğerlerini bulmak için epey kastırmak gerekecek morgulus
Taner en zor yere saklasaydın, kolay gidemiyelim haci morgulus
Site Admin

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

07 May 2013 17:45

okalem yazdı:Taner Abi Menekşe yaylası İnönü yaylasına yakınmı, bende 2 hafta önce İnönü yaylasındaydım, gerçekten çok güzel yerler
Çok yakın sayılmaz. İnönü Yaylası ile Ercüva Yaylası birbirlerine çok yakınlar (4 km.)

Menekşe Yaylası konum olarak Yuvacık baraj gölünden gidilen Aytepe'ye yakın sayılır. Bir de Aliç Yaylası var yakınlarında. Gerçekten olağanüstü güzel bir coğrafyası var o bölgenin. Motosikletle girmediğim delik kalmadı diyebilirim. Hatta bazılarından Vitara ile geçmişliğim var. Kalanlarını da zaman içerisinde zorlamayı düşünüyorum. Sık ağaçlarla kaplı olan geçişler var. Defalarca geçtiğim yerleri bazen hatırlayamadığım bile oluyor. Arabasının çizilmesini dert etmeyen varsa takılsın peşime :)

Bu bölgenin adı Beşkayalar imiş. Okuyalım öğrenelim

Kocaeli ili, Gölcük ilçesi sınırları dahilinde kalan Beşkayalar mevkii İzmit'e 26 km. mesafededir. Ulaşımı sağlayan yolun bir bölümü asfalt, bir bölümü de stabilize durumdadır. İstanbul'a 116 km., Bursa'ya 140 km., Adapazarı'na 60 km. ve İznik'e 25-30 km.uzaklıktadır.

Beşkayalar mevkii, vadi boylarında bilimsel ve eğitsel açıdan zengin çeşitliliğe sahip bitki örtüsü ve manzara açılımları ile eşsiz doğal güzellikler sergileyen ve bu özellikleri derin kanyonları ile desteklenen bir sahadır.

Bu özellikleri yanında, yaban hayatı ve açık hava rekreasyonu yönünden zengin bir potansiyel arz eden yöre, yaylaları, mağaraları, çadırlı kamp alanları ve treaking güzergahları ile de ayrı bir öneme sahiptir.

Bursa ili sınırları içerisinden doğan Sıcakdere ile Sakarya İl sınırları içerisinden doğan Soğukdere'nin Bahçecik Beldesinin güneydoğusunda birleşmeleri ile Kirazdere oluşmakta ve bu dere İzmit Körfezine dökülmektedir. Bu dereleri çevreleyen yaklaşık 2500 Ha. orman alanı, sahip olduğu doğal fizyocoğrafik yapısı, bitki örtüsü, yaban hayatı özellikleri ve manzara güzellikleri ile açık hava rekreasyonu yönünden kaynak ve manzara bütünlüğü sağlayacak özelliklere sahiptir. Yörenin Beşkayalar ismini alması da bu derelerin birleşme noktasında bulunan beş adet yüksek kayalıktan ileri gelmektedir. Yörede Menekşe Yaylası da yeralmakta olup, bu yayla yüksek değerde turizm potansiyeline sahiptir.

Yörede karaçam, porsuk, göknar, kayın, meşe, gürgen, akçaağaç, karaağaç, ıhlamur, , kestane, dişbudak, kavak, papaz külahı, çınar, fındık, kızılağaç, çitlenbik, üvez, kızılcık, karayemiş, mürver türleri, orman gülü, yabani elma, yabani erik, yabani kiraz, orman sarmaşığı, smilax, böğartlen, güzel avrat otu, dul avrat otu, öküz gözü, sığır kuyruğu, çan çiçeği, kabalak, geğik dili, sütleğen, nane, civan perçemi, sedum, menekşe, sinir otu, ısırgan, gallium, asperula, yabani çilek, daphne ponticum, kantoran türü flora ile karşılaşılmaktadır. Yöre yaban hayatı yönünden oldukça zengin bir potansiyele sahip bulunmaktadır. Bölgede kurt, ayı, çakal, tilki, domuz, tavşan ve sincap gibi hayvanlar dikkati çekmektedir.

Beşkayalar Mevkii, Ankara, İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin hemen hemen orta yerinde yeralan,vadi boylarındaki bitki örtüsü ve derin kanyonları ile zenginleşen, değişik manzara açılımları ile eşsiz doğal güzellikleri sergileyen bir sahadır. Bu özellikleri ile yakın çevresindeki illerden hafta sonları gruplar halinde günübirlik, kamp ve trekking ziyaretçilerin akınına uğramaktadır.

http://kocaeli.ormansu.gov.tr

Kocaeliİli, Gölcük İşletme Müdürlüğü Yuvacık ve Naldöken Orman İşletme Şefliklerisınırları içinde kalan Beşkayalar Tabiat Parkı 27.02.1998 tarih ve 190sayılı Bakanlık Oluru ile tescili yapılmıştır. Tabiat parkı mevcut alanı 1.154Ha'dır. 21.07.2011’de 279,39 ha’lık sınır genişlemesi talep edilmiştir.

kocaeli il sınırları dahilinde yeralan Beşkayalar TabiatParkı, Bölge olarak Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, Gölcük Orman İşletmeMüdürlüğü Servetiye karşı, Servetiye Camii Düzü Köyü, Beşkayalar mevkiindebulunmakta olup İzmit'e 26 km. mesafededir. Ulaşımı sağlayan yolun bir bölümüasfalt, bir bölümü de stabilize durumdadır. Keza yöre İstanbul'a 116 km.,Bursa'ya 140 km., Adapazarı'na 60 km. ve İznik'e 25-30 km.uzaklıktadır.

Beşkayalar mevkii;vadi boylarında bilimsel ve eğitsel açıdanzengin çeşitliliğe sahip bitki örtüsü ve manzara açılımları ile eşsiz doğalgüzellikler sergileyen ve bu özellikleri derin kanyonları ile desteklenen birsahadır.

Bu özellikleri yanında, yaban hayatı ve açık havarekreasyonu yönünden zengin bir potansiyel arz eden yöre, yaylaları,mağaraları, çadırlı kamp alanları ve treaking güzergahları ile de ayrı biröneme sahiptir.

Bursa ili sınırları içerisinden doğan Sıcakdere ile Sakaryaİl sınırları içerisinden doğan Soğukdere'nin Bahçecik Beldesinin güneydoğusundabirleşmeleri ile Kirazdere oluşmakta ve bu dere İzmit Körfezine dökülmektedir.Bu dereleri çevreleyen yaklaşık 2500 Ha. orman alanı, sahip olduğu doğalfizyocoğrafik yapısı, bitki örtüsü, yaban hayatı özellikleri ve manzaragüzellikleri ile açık hava rekreasyonu yönünden kaynak ve manzara bütünlüğüsağlayacak özelliklere sahiptir. Yörenin Beşkayalar ismini alması da buderelerin birleşme noktasında bulunan beş adet yüksek kayalıktan ilerigelmektedir. Yörede Menekşe Yaylası da yeralmakta olup, bu yayla yüksek değerdeturizm potansiyeline sahiptir.

Yörede;karaçam, porsuk, göknar, kayın, meşe, gürgen,akçaağaç, karaağaç, ıhlamur, , kestane, dişbudak, kavak, papaz külahı, çınar,fındık, kızılağaç, çitlenbik, üvez, kızılcık, karayemiş, mürver türleri, ormangülü, yabani elma, yabani erik, yabani kiraz, orman sarmaşığı, smilax,böğartlen, güzel avrat otu, dul avrat otu, öküz gözü, sığır kuyruğu, çançiçeği, kabalak, geğik dili, sütleğen, nane, civan perçemi, sedum, menekşe,sinir otu, ısırgan, gallium, asperula, yabani çilek, daphne ponticum, kantorantürü flora ile karşılaşılmaktadır. Yöre yaban hayatı yönünden oldukça zenginbir potansiyele sahip bulunmaktadır. Bölgede kurt, ayı, çakal, tilki, domuz,tavşan ve sincap gibi hayvanlar dikkati çekmektedir.

Beşkayalar Mevkii; Ankara, İstanbul, Bursa ve Kocaeliillerinin hemen hemen orta yerinde yeralan,vadi boylarındaki bitki örtüsü vederin kanyonları ile zenginleşen, değişik manzara açılımları ile eşsiz doğalgüzellikleri sergileyen bir sahadır. Bu özellikleri ile yakın çevresindekiillerden hafta sonları gruplar halinde günübirlik,kamp ve treakingziyaretçilerin akınına uğramaktadır.

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

07 May 2013 17:55

serkann007 yazdı:Açık havada güzel yerler ve çok güzel gezi. yer tam olarak nerede ben de çok beğendim ;)
İzmit-Yalova yolu üzerinden Yuvacık'a sapıyorsun. Yuvacık barajını geçip asfaltın bittiği yere kadar tepeye tırmanıyorsun. En tepe nokta Aytepe. Dostlar Kahvesi diye bir yer var vasat bir işletme. Amcanın ve iştemenin duvarından birer örnek fotoğrafı aşağıya koyuyorum

Resim

Resim

Aytepe'ye varıp soldaki yoldan devam edince birkaç km. sonra orman denetleme kulübesi var. Ondan sonrası sağa sap sola sap sağdan git soldan git şeklinde karmakarışık orman yolları. Ya bilen birini (bolca toz yutarak) takip edeceksin ya da eğer çok zor gelmiyorsa Google Earth veya GPS iz kaydı (Track Log) ile kendi yolunu kendin bulacaksın

Aslında bir diğer seçenek daha var hem de çok keyifli ama henüz kutu kutu pense olayını aşamamışken ağır gelebilir. Bünye kaldırmaz morgulus
Tulip Diagram diye tüyo verip kaçıyorum ;)

Kullanıcı avatarı
taner.eraslan
Ast Sub. Çavuş
İletişim:

07 May 2013 18:02

Offroadpassion yazdı:
taner.eraslan yazdı:Onu bunu bırakın da gitmişken 3 ayrı noktaya hazine sakladım. Bir tanesi hariç diğerlerini bulmak için epey kastırmak gerekecek morgulus
Taner en zor yere saklasaydın, kolay gidemiyelim haci morgulus
Hakan sakladığım yeri ben bile bulabilir miyim emin değilim. Geçenlerde Riva-Kurna arasındaki ormana sakladığım hazineyi (Eşşeğin Kulağına Su Kaçırdık) aramaya gittik 4 motor. Arkadaşlar yanlış yola girmişler ben bile anlamadım yolun yanlış olduğunu taa ki ormanda yol bitene kadar morgulus
İşin ilginç yanı kuş uçuşu 150 metre yakınına kadar gelince bitiyor yol. Sonra geri dönüp etrafında dolandık biraz ve en sonunda doğru girişi bulduk. İlk gidişimizde geceydi durumu pek anlamamışız. Harbiden zorlu bir yol girip çıkması sıkıntılı ama çok zevkli

Neyse konuya dönelim. Menekşe Yaylası civarındakiler de hem kamp yapmaya gidip hem offroad yapmaya ormana dalmak için birebir. Bakalım ilk bulan kim olacak :P

atom1
Er
İletişim:

09 May 2013 10:27

Bu bolgedeki Beskayalar kanyonu ve Serindere kanyonunu bir tur daha yapacagız ,bu kanyonlar icinden akan derelerden yuruyerek gecip mangal basında alınacak kalorilere yer acacagız.

Ha bide Degirmen cayırı selalsi turu dusunuyoruz Darlık ın guneylerinde Kargalı civarı. O dagların motorla cıkardıgımız gps rotalarıda var onlarıda gezer dolasabilirz.
Bu arada cok tozlu yolda arkadan iceri toz geliyor Grand iceri toz alma topiginede yazdım var mı bilen bu tozu nasıl keseriz.
sevgiler
Kemal AKA B RH(+) Yaş: 49 Beykoz-İSTANBUL
Suzuki Grand Vitara 2004 Model 1.6 AT

“MARMARA BÖLGESİ GEZİLERİMİZ ” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir