Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

2007-2021 - TEKNİK DIŞI GEYİK BİRİMİ - SOHBET MUHABBET

Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion

Cevapla
Kullanıcı avatarı
reis67
Yüzbaşı
Mesajlar: 4046
Kayıt: 03 Kas 2012 00:14
Konum: istanbul
İletişim:

Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 164733Okunmamış mesaj reis67
21 Şub 2013 02:58

Evet başlığa bakınca absürt duruyor bir suzuki forumunda,yahut bir off road organizasyonunda.
Ancak bu fikri birkaç gündür kafamda yeteri kadar yer ve zaman işgal edişinden de kurtulmak adına, üyelerimizle paylaşmayı ve değerli fikirlerinizi almayı uygun gördüm nihayet.
Elbette bu fikrimin ilhamının temelinde forumumuzu daha da cazip hale getirmek, benzerlerinden farklı kılacak bir şeyler yapabilmek, belki de çok ilgi çekecek bir ilki bu foruma mal etmek düşüncesi var.

Yoksa bir yerlerde bir şeyler yazmaksa maksat,zaten kendi platformunda oldukça ilgi gören bazı yerel ve ulusal sitelerde köşe yazarlığım var acizane, ve her daim söylenecek iki satır kelamım da mevcut kendimce.Devlet memuru olmam ve ayrıca Sendika Başkanlığı görevimin de icabı olarak konularımız haliyle bahsi geçen camianın ilgisini çekecek gündemlerle alakalı olduğu için burada paylaşmaya da gerek duymadım hiç.

Lakin , vaktinin büyük çoğunluğunu burada geçiren, internete her girişinde önce forumu yoklayan iyi bir takipçisi olarak ; acaba dedim , burada neden olmasın?Burayı takip eden insanlar sadece off road için yaşayan, bütün enerjisini bunun için harcayan insanlar değil sonuçta.

Bilakis her biri türlü branşlarda ve çeşitli kademelerde çalışma hayatının içinde olan, üreterek tüketen, memleket sevgisi olan,yaşamayı seven, doğa sevgisi olan, çevreye duyarlı , dostluk edinme ve paylaşma meraklısı insanlar nihayet.



Telsizinin anteninde tuttuğu takımı değil,gölgesinde yaşadığı bayrağı , ormana giderken sepetinde balta yerine yanında getirdiği bir çuval odunu,dönüşte ise kamptan topladığı çöplerini taşıyan,
batanı çekerken aküsünü bitirmek pahasına gittiği yoldan gittiği ekiple dönmesini bilen adamdır off roadcu. Aynı kampta şişeden içenle semaverden içenin huzur içerisinde eğlendiği,dostluk yaptığı, saygılı, hoşgörülü insandır off roadcı.


Sadece ormana gidip gezen,içen keyifçi adamlar gibi eksik ve sakat bir algı oluşmamalı hakkımızda, maksat içmekse çok daha konforlu ortamlarda yapılabiliyor zaten o kadar çamur yalamaya gerek yok.Dostluk, paylaşma,ekip ruhu, yaşamayı sevme gibi vasıflarının yanında hepimizde zaten var olan duyarlı insan olma, çevreci olma,doğayı sevme gibi asli ve en önemli vasıflarımız da bilinmeli ve örnek olmalı herkese.

Yoldan sadece dört teker üstündeyken çıkmayı seven, iki ayağının üstündeyken ise adam gibi adam olan, dosdoğru yolda yürüyen adam bence off roadcu. Hiç kendine bir vitara modifiye eden, samurai kullanan, ya da 40 yaşında defendere binen zibidi görmedim,hırsız görmedim, sonradan görme görmedim..

Üç kuruş biti kanlanınca hemen bir sorento ya da captiva ile, az daha kanlanınca x5- range rover derken " siyah cipli ağır abi" moduna girip caddede ciple gezen,çevresinde olup bitenlere duyarsız, ekmeğini yediği memlekete, dünyaya, doğaya, hayvanlara diğer insanlara ait en ufak kaygısı olmayan "zararlı" görmedim off road camiasında.(bahsi geçen araçlara sadece güvenli ve lüks "araç" olarak binen herkesi tenzih ederim, sözümün hedefi anlaşılmıştır diye umuyorum)

Hal böyleyken, muhakkak bu camianın da zaman zaman çeşitli konularda söyleyecek sözü vardır diye düşünüyorum, ki öyle de zaten. Forumumuzun her zaman en güncel, en hareketli bölümü müebbet muhabbet köşesi, ve en güzel anlatımlar, en güzel düşünceler, zaman zaman kızdıran gelişmelere gösterilen tepkiler, hicivler, göndermeler orada hep.Benzine zam gelse tepkimiz orada, bir daha maçaları yemez herhalde ama, Yunan gelip tekrar Kardak'a çıksa eminim ilk yorumumuz orada olur .


Her şeye uygun bir mecra bulunmaz bizim sitelerde,bazı şeyler var, muhabbet köşesine de yazsan uymaz.Ne kadar paylaşmak istesen de, "Arkadaşlar , belli bir yaşam standardına sahip insanlarız çok şükür,kimseye muhtaç değiliz,hatta zaman zaman hobilerimize,yeme içme eğlenmeye ayırabilecek az çok gücümüz de var ama "böyle de bir konu var" demek istesen de...


Misal ;bir süredir laf aramızda- haşa-Allah korusun- gittiğimi duyurmak için değil- gittiğim yerin varlığını hatırlatmak için söylüyorum ;

Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşayan yavruları ziyaret ediyoruz eşimle, ihtiyaçları için çevremizde kampanyalar düzenledik, daha bu sabah bir vitara dolusu oyuncak,giyim eşyası ve kitap götürdük oraya, onlarla oyun oynuyoruz, konuşuyoruz, seviniyorlar, sarılıyorlar.

Onlar fark etmesin diye içinize ağlıyorsunuz orada, kedi bile yavrusunu terk etmezken, insan nasıl olur da özürlü doğdu diye, down sendromlu doğdu diye hastanede bırakır kaçar diye isyan ediyorsunuz onların kaderine..Evlat edinmek istiyorsunuz hatta can-ı yürekten, ama vermiyorlar tabi öyle kolay kolay,ziyaret için bile özel izin gerekli, elini kolunu sallayarak giremiyorsunuz çocukları sevindirmeye geldim diye. Ancak gönüllü aile olmak için dilekçe verebildik daha, ki bize bir kimlik versinler, her seferinde özel izinle uğraşmadan fırsat buldukça yanlarına gidebilelim diye.Onun için bile bir hafta sonra evinize sosyal hizmet uzmanı geliyor ziyarete, incelemeye.

Ben bunu paylaşmak istedim mesela sitede, arkadaşlar bir süre çevremizde malzeme toplayalım, sonra bir gün izin alıp birlikte ziyaret yapalım demek istedim ama, bunu uzun uzadıya açıklayacak yer bulamadım kendime.

Bizim de bir köşemiz olsun derim özetle, atış serbest olsun,off roadcının kaleminden, onun bakış açısından bakılsın biraz da hayata dair her şeye,köşemize bölüm adı olarak güzel bir ad bile bulabiliriz belki hep birlikte düşünüp .

Yazmak isteyen arkadaşlar olacaktır mutlaka zaman zaman, bazen trafikte kızıyoruz, bazen doğru bilinen yanlışlara isyan ediyoruz, ülke gündemini takip ediyoruz,sporla, futbolla falan ilgileniyoruz, doğaya aşığız, koruma iç güdümüzü yaygınlaştırmak istiyoruz,bir konuda duyarlılık oluşturmak istiyoruz, veya bilgi paylaştıkça değerlenir ama bir mesaja cevap verirken aman fazla uzun yazmayayım da insanlar sıkılmadan okusun diye düşünüyor klavyeden tasarruf ediyoruz, muhabbet köşesi sayfa atlıyor, yazdığınız arşiv oluyor kimse görmüyor gibi uzar gider bu gerekçeler..

Şimdi bu fikrimi yorumunuza açıyor ve uygun görülürse site yönetiminden destek istiyorum arkadaşlar...

"KAHROLSUN ASFALT, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ OFF ROAD"
Selçuk Engin / 43 / Bahçeşehir
1997 Nissan Pathfinder R50 3.3 V6 / PÖH
1999 İNFİNİTİ QX4 3.3V6/ LORD

Kullanıcı avatarı
reis67
Yüzbaşı
Mesajlar: 4046
Kayıt: 03 Kas 2012 00:14
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 164819Okunmamış mesaj reis67
21 Şub 2013 23:53

tamam tamam..yapmayalım...
Selçuk Engin / 43 / Bahçeşehir
1997 Nissan Pathfinder R50 3.3 V6 / PÖH
1999 İNFİNİTİ QX4 3.3V6/ LORD

Kullanıcı avatarı
oguz1134
Yüzbaşı
Mesajlar: 4187
Kayıt: 21 Oca 2010 22:59
Konum: ISTANBUL
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 164823Okunmamış mesaj oguz1134
22 Şub 2013 04:26

benim cocuklugumda bir başbakanımız vardı Süleymen Demirel..cıkardı siyah beyaz tv ye saatlerce dinlerdik.. :!: her şeyi detaylarınla altından üstünden girerek güzelçe anlatırdı..bir iki saat sonra kendime şu soruyu sorardım.. :?: :arrow: sen bu Başbakanı bi saattir dinliyon ne anladın.. = hiç bişey morgulus konuyu direk anlatıp bilgiyi asla vermez laf döndürme ustası idi..agzımızı acıp saatlerce dinlerdik kendilerini.

bu yukarıda yazanı 2-3 kere okudum...= hiç bişi anlamadım :?: yazanın imzasına baktım tanıdık geldi Demirel sandım.. ;) degilmiş bizim Selcuk Hoca yazmış..

uslubundan anladığım kadarı ile siyaset işinde bayagı full ve yapılısın.. :idea: burda dişine göre dans edecek adamı bulman zor. :!: her hes işinde güçünde gece olunca yattıgı yeri zor buluyorlar.. morgulus

sitenin her yerine yazıp çiziyoruz. :!: bırak kıyısı köşeside boş kalsın kafaya takma derim.. :)

bazı örneklerde ben vereyim..Mazhar Osman nasıl bir yerdir hiç girdinizmi..20seneden eski anlatacagım ..baba ogul kurbanda 2 bagış yapardık orada .içeride dalyan gibi adamlar var bir hışımla üstünüze geliyorlar tutsa suyumuzu cıkarır aslan gibi adamlar..görünce tırsmamak elde degil..tek istediği 1 dal sigara ..oraya 2-3 paketle giderdim hep..o insanlara sigara vermek yanlış olsada benim için bir zevkti..onların bizlerden tek eksiği ALLAH VERGİSİ AKILDI..onlara bakıp halimize şükür etmek lazım..5-6 sene üst üste bagış yaptık oraya sonraları gazetelerde haberleri cıktı piyasaya et pazarlarmış yönetimi..sonrası vaz gectim tabii.

aynı konudan devam edersem..yaklaşık her 10 senede 1 gene 10 yaşından aşagı olmayan bir araba alır doğru darülcazade ye gider bir kurban keser kanını plakama sürer makbuzumu alır cıkarım..bakırköy aşevindede kurbanı şimdilerde bir bacagını ben alıp 3bacaklı komple teslim ediyorum ..direk garibana pişmiş yemek olarak gidiyor..

millet olarak bu konulara hassasız. şimdilerde cep telefonuma bi yer dadandı 10dan fazla aradılar bıkmadılar..engelli cocuklar yararına tiyatro bileti pazarlaması..insanların duygularıyla oynayıp para kapmaca..her sefer hayır desemde tekrar aramaktan vaz gecmiyorlar en sonunda küfürü basıcam..

bir tanıdıgımın otistik 20yaş üstü cocuğu var devlet ona maaş bagladı özel okulu var..özel doktoru var..vs..her şeyiyle ilğileniyorlar durumun iyi degilse..iyisede araba alsan yarı parasına vergisiz 0 araba alma imkanı var..vs..şimdiki hükümete oy vermişliğim yok ama bazı şeyleri düzene koydular tebrik etmek lazım..bu insanlara tiyatro oynayıpda para verme işini aklım almıyor..

fiy tarihinden kalma gazetelerin kuponla verdiği ansiklopediler var atamıyorum anadoluda bir yere yollıyacam diyede bi köşede kolide bekliyor..ben bulup da yollayıncaya kadar tarih kitabı sınıfına girecek.. morgulus
Oğuz Hekimoğlu
İstanbul/B.cekmece,mimaroba
kendi 61 modelcipi 2001
KONULARIMA EKLEDİĞİM RESİMLERİ GÖREMİYORSUNUZ.. ;)
YILLIK 400 USD HARAÇ İSTİYOR BENDEN ..
YOKSA VERMEM SİLERİM HAA,, DİYO TEHDİT EDİYOO POLİSE GİTME,,PARAYI VER RESİMLERİ AL DİYOO resimleri silmedim ve benden kaynaklanan bi sorun değil.. bilğiniz olsun..

Kullanıcı avatarı
DERKMEN
Albay
Mesajlar: 5888
Kayıt: 06 Ara 2011 11:26
Konum: GÖKTÜRK / İSTANBUL
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 164830Okunmamış mesaj DERKMEN
22 Şub 2013 09:56

Demirel Hoca, morgulus morgulus
Pardon Selçuk Hoca, ;)
Ağzına emeğine sağlık.
Benzer organizasyonu motor grubumuz ile DarülAceze için yapmıştık ve çok huzur vermişti bizlere.
Burada problem şuki, mevcutta toplanacak oyuncak, kıyafet ve benzeri malzemeleri toplayabileceğimiz bir garaj veyahut müsait daeposu olan arkadaş gerekiyor bize öncelikle. Sonrasında eminimki herkes elinden geleni fazlasıyla yapacaktır.

Vira bismillah derim ben...
Facebook / Suzuki4x4Turkiye.com

Deniz ERKMEN Yaş / 32
Göktürk / İSTANBUL
Mitsubishi L200 2009 Instyle AT
KARAKTERİM VE TAVRIMI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYINIZ
KARAKTERİM KİM OLDUĞUMLA İLGİLİDİR; TAVRIM "SİZİN" KİM OLDUĞUNUZLA

Kullanıcı avatarı
fat rider
Onbaşı
Mesajlar: 236
Kayıt: 02 Eki 2012 13:29
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 164859Okunmamış mesaj fat rider
22 Şub 2013 13:13

oguz1134 yazdı: millet olarak bu konulara hassasız. şimdilerde cep telefonuma bi yer dadandı 10dan fazla aradılar bıkmadılar..engelli cocuklar yararına tiyatro bileti pazarlaması..insanların duygularıyla oynayıp para kapmaca..her sefer hayır desemde tekrar aramaktan vaz gecmiyorlar en sonunda küfürü basıcam..

morgulus

oguz abi senin yazını okuduktan ennn fazla 2 dakika sonra yukarıdaki bahsettiğin yer aradı bu bilmem kaçıncıarayışları..
KAAN ERGÜLŞEN- FAT RİDER B(Rh+)
04 Suzuki Grand Vitara (arazi için ideal)adı FİRE BALL olarak değişmiştir
02 BMW 5.30İ (uzun yol için ideal)

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18661
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 166249Okunmamış mesaj Offroadpassion
12 Mar 2013 12:03

Selçuk slm, bu bölüm sanırım yurtdışında olduğum zaman denk gelmiş, cidden şimdi okudum, gerçi çok uzun yazmışsın hem eline sağlık 8-) abicim ama bayıldım sonuna varana kadar morgulus morgulus böyle yazıyorum seni sevdiğimiz için yazıyorum o ayrı.

Yazdıklarında güzel özetler var esasında, ancak köşe yazıları bu uzunlukta olunca okuyup anlamak gerek, e oturup iki satır yorum yazılsa oda olmaz :| , zaman ve vakit uyumu gerektiriki iş hayatında bu kıt bir şey. Ha bu aralar benim işler sakinledi foruma daha çok zaman ayırabiliyorum, ama bir büyük proje çıksa buraları bile okuyamam..

Köşe vs emek ve ilgi isteyen bir şey, ama ben yazarım dersen neden olmasın :?: olabilirde, Selçuğun köşesinden filan gibi 8-) Pazar günü buluşmada yüz yüze konuşulacak çok konu var, gelebilirsem inşallah sohbet edicez. Bence fikrini paylaş, ayrıca demokrasi var bizim formumuzda hed hüd hoo olmaz gerekirse açar başlığını yazarsın, herkez için ortak bir başlıksa onu konuşalım, bireysel yapacaksan sormana gerek yok bence :P
Site Admin

Kullanıcı avatarı
cavitpekdemir
Ast Sub. Üst Çavuş
Mesajlar: 1782
Kayıt: 13 Nis 2013 16:56
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 170075Okunmamış mesaj cavitpekdemir
30 Nis 2013 23:11

Aslında Selçuk arkadaşın fikri çok güzel bir kaç fikir tartışmasından sonra arkadaşın dediği gibi fazla uzun olmadan serbes kürsü gibi memleket meselerindende uzak olmamak lazım,şikayet köşesi gibide olur temennide olur
Duymak istemediğini başkasına söyleme
10-09-1955-SAKARYADA DOĞDU
30-12-2002-EMEKLİ OLDU
ŞİMDİ O SUZİKİCİ
2005-1600-GRANT VİTARA

Kullanıcı avatarı
reis67
Yüzbaşı
Mesajlar: 4046
Kayıt: 03 Kas 2012 00:14
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 170077Okunmamış mesaj reis67
30 Nis 2013 23:21

Offroadpassion yazdı: gerçi çok uzun yazmışsın hem eline sağlık 8-) abicim ama bayıldım sonuna varana kadar morgulus morgulus böyle yazıyorum seni sevdiğimiz için yazıyorum o ayrı.

Yazdıklarında güzel özetler var esasında, ancak köşe yazıları bu uzunlukta olunca okuyup anlamak gerek, e oturup iki satır yorum yazılsa oda olmaz
hey dostum bu sadece teklifti :) köşe yazısı değil utanma

emek ve zaman istediğinin ziyadesiyle farkındayım zira internetteki köşelerim bu foruma takılmaya başlayalı beri öksüz kaldı :)
bir kamu haber sitemiz var mesela, abbas güçlünün de aralarında olduğu köşe yazarları takımındaydım başından beri- çok ihmal ettim şu aralar
sitenin istatistiği var mı bilmem elinizin altında ama varsa ne demek istediğimi anlarsın ( mesaj sayısı vs. sitede yayınlanan kullanıcı istatistiklerinden bahsetmiyorum-onda zaten 4-5 aylık üyeliğime göre oldukça yüksek sayılacak durumda olduğumu düşünüyorum

siteyi hangi kullanıcı hangi sıklıkla ziyaret ediyor ne kadar online kalmış bugüne kadar gibi bilgiler varsa- eminim ciddi bir istatistiğim vardır

köşe işine gelince- ür dedi geçti. o an bi teklif edeyim dedim-ilgi görmedi- zaten o günlerde forum da çok hareketsiz kalmıştı- ne yapabilirim diye düşünürken aklma gelmişti...
Selçuk Engin / 43 / Bahçeşehir
1997 Nissan Pathfinder R50 3.3 V6 / PÖH
1999 İNFİNİTİ QX4 3.3V6/ LORD

Kullanıcı avatarı
*RESCUE*
MODERATOR
Mesajlar: 1321
Kayıt: 29 Oca 2011 23:40
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Köşe yazalım mı dostlar, adminler ?

Mesaj: # 174762Okunmamış mesaj *RESCUE*
26 Haz 2013 16:11

Yok Reis Köşe Yazmayalım , Köşe Sivri Olduğu İçin Sıkıntılı Oluyor Ama İstersen Kenar Yazabiliriz morgulus yuhh
"“Tilkinin Dönüp Dolaşıp Geleceği Yer Kürkçü Dükkanıdır…”" - Emre SÜYÜN

Emre SÜYÜN / Ankara/Eryaman
Yaş : 39
Kan Grubu : A (RH) -
Suzuki Grand Vitara 1.6 / 2005 "BIDIK"

Cevapla

“KAFE SUZUKİ - KURULUŞ 2007” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot], Google [Bot] ve 5 misafir