İki seneden beri sürekli uzaktan takip ettiğim bi konu "buggy" . ne yapmaya bir türlü karar veremedim normal profil şaseden düşündüm hız yapabilsin diye piranha buggy madlandbuggy tarzı şeyler ama nedense çok ısınamadım. böyle birşey yapıcaksam hızdan çok uçmak isterim atlayıp zıplamak geçilmeyecek kayaların üzerinden geçmek vs

daha sonra Amerika'da daha çok üretilmekte olan rock buggy tarzı yapımlar gördüm beni tatmin etti videolar ama sorun türkiyede bu tarzda bir üretim yok Antalya'da biri uğraşıyor ama oda bukadar ileri çapta değil sonra İstanbul'da şaban usta var oda as250 den yapmış sanırım çok güzel bir çalışma ama motor daha büyük birşeyi hakediyor bu proje.
karar veremediğim yer ise bi araç bulup onu parçalayıpmı yapsam mesela cj5, samuraı dodge vs gibi veya sıfırdan şaseyedemi kendim girsem. her nekadar bi araç alsamda alt yapı komple değişecek motor değişecek mesela özellikle istediğim arka tekerlerede hareket vermek sabit değil dönebilmeli. ama bu nasıl sağlanacak yakında bi buggy yokki gidip altına üstüne bakalım

bu projenin ucu çok açık sonuçta buggy bütün farklı parçaların bir araya getirerek en iyiyi üretmek anlamına geliyor bence.
mesela bi projede gördüm fren diskini şafta koymuşlardı direk şaftan durduruyordu. hangi şanzıman hangi difrensiyel kullanılmalı. benm düşüncem defender difransyelleri mesela çok iyi diye biliyorum?
herkesin düşüncelerini almak istiyorum bu projeye bilgi olarak çok hazır değilim bugün yarın başlayacağım bir proje değil ilk önce bütün meteryalleri toplayıp çizimleri bitirip öyle başlamayı düşünüyorum.
herkese düşünceleri için şimdiden teşekkür ediyorum

bikaç örnek

ve en sonundaki favorim