Yeşil Turuncu Mavi Antifriz Nedir Nerelerde Kullanılır.

SUZUKI ISITMA SOGUTMA SISTEMLERI SORU VE PAYLAŞIMLARIMIZ

Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Yeşil Turuncu Mavi Antifriz Nedir Nerelerde Kullanılır.

Mesaj: # 256293Okunmamış mesaj Offroadpassion
20 Mar 2019 17:11

Yeşil Antifiriz Nedir:
İnorganik Asit Teknolojisi veya IAT: Bu, orijinal ekipman üreticilerinin 70 yıldan uzun süredir kullandıkları ortak yeşil ürünlerdir. Etilen glikol, baz kimyasaldır ve bakır, pirinç, dökme demir ve alüminyum soğutma sistemi bileşenleriyle uyumlu hale getiren silikat ve fosfat katkı maddeleri içerir.

Üreticiler, yeşil IAT antifrizini her 36.000 mil veya üç yılda bir değiştirmenizi tavsiye ediyor. 1994 yılına kadar GM araçlarında IAT soğutucu kullanılmıştır. Chrysler, 2001 yılına kadar Ford'a göre yeşil IAT sıvısı kullanmıştır.


Turuncu/Sarı Antifiriz Nedir:
Organik Asit Teknolojisi veya OAT: Yaygın olarak GM araçlarında Dex-Cool veya diğer üreticiler, propilen glikol olarak adlandırılır. GM, 1995’te Dex-Cool’u piyasaya sürdü. Başlangıçta uzun ömürlü ya da kalıcı bir antifriz olarak tanıtılmasına rağmen, çoğu GM otomobil sahibi ve tamircisi Dex-Cool’un değiştirilmesi gerekmeden önce sadece üç ila beş yıl için iyi olduğunu tespit ediyor. Ancak Dex-Cool turuncu antifrizdeki katkı maddeleri nedeniyle, eski güvenilir yeşil soğutucuyu değiştirmek istemezsiniz.

Genellikle (ancak her zaman değil) turuncu veya sarı renkte boyanır, böylece OAT ve IAT arasındaki farkı söyleyebilirsiniz, bu soğutucu yeşil madde ile aynı korozyon korumasına sahiptir, ancak bunlar daha yavaş etkili olacak şekilde tasarlanır, dolayısıyla uzun ömürlüdür. Çocuklar ve evcil hayvanlar için konvansiyonel IAT'den daha az zehirli kılan bir propilen glikol tabanından yapılır.

Kaynama nedeniyle döküldüğünde veya kaybolduğunda OATçevreye daha az zararlıdır. OAT antifriz 1995 yılında şimdi ve 1996'dan daha yeni GM otomobilleri ve kamyonlarında kullanılıyor. Ayrıca 1996-1001 yıllarında Audi, Land Rover, Nissan, Mazda, Toyota, Honda, Kia, VW, Jaguar, Saab ve Porsche'de de kullanılıyor. Üreticiler OAT soğutucunuzun her beş yılda bir değiştirilmesini önermektedir.

Hibrit Organik Asit Teknolojisi veya HOAT:
Bu soğutucu genellikle sarı renkte boyanır, ancak yeşil, pembe, mavi, kırmızı ve turuncu gibi diğer renklerde gelir ve bu da çok fazla kafa karışıklığına neden olur. HOAT edindiğinizden emin olmanın bir yolu ambalajın yanında olacak. Üreticiler bu antifrizi “global” olarak adlandırırlar ve çoğu Avrupa otomobilinde G-05, Volkswagen ve Audi için G-11 veya G-12 şartlarını karşıladıklarını veya bunların üzerinde olduklarını gösterirler. Hibrit antifriz, alüminyum koruması için silikatlar ekledi ve beş yıllık bir değişim aralığına sahip olduğu ilan edildi. Normal olarak HOAT soğutucu sıvıları 2002'den daha yeni, özellikle Mercedes, Volvo, Ford, VW, Audi, Chrysler, BMW ve Saab gibi araçlar için belirtilmiştir.

OAT ve HOAT soğutucularının kullanımı, kauçuk soğutucu hortumlarının ömrünü uzatabilir, çünkü geleneksel yeşil antifrizlerden daha az elektro kimyasal bozunma veya ECD yaparlar. ECD, soğutma sıvısı ve suyun motorunuzdaki hareketinin galvanik aküye benzer bir elektrik yükü oluşturduğu süreçtir. Bu elektrik yükü, soğutma sistemindeki hem kauçuk hem de metal parçaları içten dışa doğru bozar.

ECD birçok erken soğutma sistemi arızalarının nedeni olarak tanımlanabilir. Volkswagen, Audi ve diğer Avrupa araçları mavi, pembe veya kırmızı renkte olabilen antifriz kullanmaktadır. Bunların çoğu 1,5 litrelik şişelerde Pentosin markası altında temin edilebilir. Pembe ve kırmızı alaşım motorları için özel olarak tasarlanmıştır ve her ikisi de gereken G-12 soğutucu spesifikasyonunu karşılar. Mavi alaşım bazlı motorlar için de geçerlidir ve VW / Audi G-11 derecesine eşittir.

İnternetden alıntı ve tercümedir, bilgi amaçlı paylaşılmıştır. Antifiriz hk bilgileri burada derleyip toplayabiliriz veya tecrübeleri paylaşabiliriz.
Site Admin

Cevapla

“SUZUKI ISITMA SOGUTMA SISTEMLERI” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir