Ankara'da ki Servisler

BİLGİ VE BECERİLERİNE GÜVENİLEN DÜZGÜN ÇALIŞAN SERVİSLER

Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion

YYILMAZ
Er
Mesajlar: 14
Kayıt: 12 Ağu 2012 04:39
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 255921Okunmamış mesaj YYILMAZ
02 Eki 2018 00:18

Herkese Merhabalar... Bu sayfadaki önerilerden ve tavsiye edilen ustalardan yola cıkarak uzun zamandır 2001 Suziki Vitara JLX aracımdaki problemden kurtuldum... birçok arkadaşımızında bu problemi yaşadığını biliyorum. araçımda rolanti ve son zamanlarda stop etme problemi vardı. özellikle ilk çalışmadan sonra, eğer stop edip tekrar çalıştırırsam rolanti neredeyse sıfırlanıyor ve sonrasında yukarı çıkmaya başlıyordu.

Çoğu zaman rolanti kendiliğinden düşüp çıkıyordu. birçok ustaya gittim bazıları klasik gaz kelebeğini temizleyip gönderdi, bir süre düzelir gibi oldu sonra devam etti, bazıları rolanti motoru değişmeli dedi, bazıları da manifoltun temizlenmesi gerektiğini söyledi. kısaca artık arabadan bile soğur oldum.. firene bastığım zaman bile yolda giderken stop ediyordu. nihayetinde Ankara ya yolum düşünce buradan okuduğum tavsiyeler ve araştırmalarımla İmaj Suzuki özel servisine gittim.

Ömer Usta karşıladı beni.. durumu anlattım. usta arabayı dinledi ve trigerden, sboplara ve avansa kadar ayarlarının yeniden yapılması gerektiğini söyledi. bir ayardan daha bahsetti ama unuttum. neticede çokda ümitli değildim ama işin sonuna geldiğimizde arabanın çalışmasında ve sonrasında test sürüşünden arabadaki değişimi çok net bir şekilde hissettim. rolanti düzeldi, arabanın çekişi arttı ve ustanın dediği gibi yakıtta da azalma oldu.

Bunca yıllık Suzuki sahibiyim ama Ömer usta gibi motorun sesinden sorun tesbit eden ve netice bulan çok az usta kaldı. hem yaklaşımları hem samimiyetleri kayda değerdi. tekrar Ömer ustaya teşekkür ediyorum.. bu memnuniyetimle araçında sorun yaşayan arkadaşlara İmaj otoyu gönül rahatlığı ile tavsiye ederim....
Yahya YILMAZ_61 (39 - RH +)
Vitara 1.6 (2001-5.k)
HATAY/İSKENDERUN
Yaşamak Yaralanmaktan Korkmamaktır (Çemil Meriç)

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 255922Okunmamış mesaj Offroadpassion
02 Eki 2018 15:53

Aracınızı güle güle kullanın, iyi bir usta ve detaylı çalışma cidden önemli, Ömer ustayı tebrik ederim.
Site Admin

Kullanıcı avatarı
kemalyazici
Er
Mesajlar: 29
Kayıt: 24 Tem 2014 13:10
Konum: Eskişehir/Ankara
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 257197Okunmamış mesaj kemalyazici
11 Oca 2020 17:10

Herkese Merhabalar,
Aracımla(2006 suzuki jimny 1,3 benzin) ilgili yaşadığım bir sıkıntıyı ve nasıl sonuçlandığını anlatmak istiyorum, belki forumdaki arkadaşlara yardımcı olur.
Aracım 103bin kmde, 73 binde baskı balatasını değiştirdim. Konu ile ilgili başlık açmıştım daha önce.
Aracımın debriyajı yeniden sertleşti ve fren ve debriyaj pedalının bağlı olduğu metal çerçevenin debriyaj telinin aracın içinden çıkıp motor kısmına geçtiği yerin eğilip metalin yırtıldığını farkettim. debriyaj teli ile pedaldan teli çeken kısımla arasında 70 derecelik bir açı vardı, tel içinden geçtiği metali sürtünme yüzünden zamanla kesmiş oda pedala basarken hem zorluk hemde ses yapıyordu. Vitesi geçirmek için debriyaja çok kuvvetli basmak gerekiyor bazen geçişlerde zorluk yaşanıyordu. Tamir için Ankara da devamlı gittiğim İmaj japon a gittim durumu anlattım ( debriyaj baskı balata orada değişmişti ), sabah erken gittim devamlı araca bakan 2 ustada oradaydı, araca baktılar ilk defa karşılaştıkları durum karşısında pedalların bağlı olduğu tablanın sökülmesi için göğüsün sökülmesi gerektiğini söyledi, ayrıca bugün işim var yarın sabah getirirsen bakarız dediler, yaklaşık 400 - 500 tl işçilik ile nasıl söküleceğine bakarız dediler. tavırları hoşuma gitmediği için bende başka bir yere sormak istedim. Şaşmazda Kangurum a gittim, onlar da göğüsün söküleceğini ve yaklaşık 1200-1300 civarında masrafı olacağını söylediler. Oradan da çıktım, Tecimeroğlu yetkili servise gittim. Servis sorumlusuna durumu anlattım kendisi test sürüşü yaptı, debriyajın aşırı sert olmasından kaynaklı pedalların oradaki metalin eğildiğini, sorunun ana kaynağının halledilmesi gerektiğini söyledi. orada bulunan başka bir jimnynin debriyajının yumuşaklığının nasıl olacağını da test etme fırsatı buldum gerçekten yumuşacıktı. pedalları tutan metal tablanın sökümü için göğüsün sökülmeden onun çıkarılabileceğini ve tamir edileceğini söyledi. Açarız bakarız baskı balatanın durumuna göre eğer değişmesi gerekiyorsa değişimi yapılır diye bilgisini verdi ve söküm işleminden sonra, baskı balatanın bir önceki değişimde volanın taşlanmamış olması sebebiyle tekrar bozulduğunun değişmesi gerektiğini ve volanın işlem görmesi üzerinin düzleme işleminin yapılması gerektiğini söyledi. ayrıca debriyaj telinin de değişmesi gerektiğini ve pedalların bağlı olduğu tablanın kaynak yapılarak tamir edilmesi gerektiğini belirtti. aracı tamir için bıraktım, 2 gün serviste kaldı debriyaj teli ellerinde yoktu onun kargoyla gelmesi için normalde 1 gün sonra teslim edilebilirdi. aracı tamirden aldım debriyaj söylendiği gibi yumuşamıştı, pedalların bağlı olduğu metal tablada kaynak yapılarak tamir edildi. tüm parçaların orjinal ürün takıldığı söylendi. 1000 km sonra gelip tekrar ayar yapılması gerektiğinin bilgisi verildi.
bu işlemler için ödediğim ücret bana göre biraz yüksek gelse de yaşadığım tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim.
baskı balata bilya = 1127tl + kdv
debriyaj teli = 360.17 +kdv
şanzıman yağı x3= 186.48 +kdv
temizleme sprey x2 = 33,88 + kdv
debriyaj set değişim işçiliği = 508.48 +kdv %10 iskonto
pedal takımının sökülüp takılması = 211.87 +kdv %10 iskonto
debriyaj teli değişimi = 63.56 +kdv %10.01 iskonto
270tl elden peşin verilen volan taşlanması + pedal tablasına kaynak ücreti.
toplamda 3117,54 tl ödeme yaptım.
insanlar yetkili servislere böyle ücretler çıktığı için gitmek istemiyor, o yüzden herkes kendine farklı çözümler aramakta olduğunu düşünüyorum. umarım yararlı olur herkese.
Kemal Yazıcı
2006 Suzuki Jimny MT
1993 Skoda Forman Lx

Kullanıcı avatarı
Offroadpassion
SITE ADMIN
Mesajlar: 18656
Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 257214Okunmamış mesaj Offroadpassion
13 Oca 2020 13:25

Eline sağlık güzel güzel anlatmışsın hemde fikirde verdi..sanayide iyi (güvenilir) bir ustanız varsa bunları oda yapabilir..servis diyince işler değişiyor tabi..her işe ayrı ayrı işçilik yazınca toplam şişmiş..geçmiş olsun..
Site Admin

Kullanıcı avatarı
FRATH
Onbaşı
Mesajlar: 134
Kayıt: 14 Ara 2015 16:01
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 260260Okunmamış mesaj FRATH
17 May 2022 12:59

Burayı elden geldiğince canlı tutmakta fayda var. Ben de güncel olması açısından yazıyorum. Birilerinin işine yarasın.

6 küsür senedir 1.6 otomatik grand vitara 2004 tek kapı aracın sahibiyim. 3 kez farklı servis/usta ya götürdükten sonra en son olarak kalıcı olarak Tuncay Mercan usta ile çalışıyorum bunca yıldır. (Eski soyadları İbiş idi, mahkemede değiştirdi sonra, öyle biliyorum), kardeşi Müsamettin İbiş ile Suzuki İmaj Japon grupta özel servis olarak görev yapıyorlardı. Bir ara ayrıldılar. Ayrı ayrı dükkanlarda iş yapıyorlardı. Sonra bir ara tekrar aynı dükkanda çalıştılar ancak orada da sonrasında yolları ayırma kararı aldılar sanırım. Detayını iç yüzünü bilemem, Müsamettin Usta ile çok bir muhatabım olmadı, işçiliğini vb öyle çok bilmem, aracımı ilk aldığımda tavsiye üstüne ona götürmüştüm. Onun dışında bir ilişiğim olmadı. Ancak Tuncay usta ilk günden beri hep elinden geldiğince yanımda oldu, bir arıza bir sorun vb çıktığında ney nasıl olur detaylıca anlatır, yapabileceği bir şey var ise güzelce çözer, çözmeden bırakmaz, kendisini aşan bir şey varsa da boş yere racon kestiğini vb hiç görmedim. Çalışkan bir usta. Bahsettiğim kişi Eski İmaj Japon Grup özel servis ustası Tuncay İbiş, yani Tuncay Mercan usta, şimdilerde kazımkarabekir de dükkanı. Yıllardır ondan başkasına gitmiyorum. Bunca zaman ben de zaten sağını solunu öğrendim aracımın, ya kendim hallediyorum, ya da Tuncay usta ya emanet ediyorum. 2022 yılı güncel durum şu an bu. Yukarıdaki girizgahın sebebi de; bunca zamandır forumlarda yazılan çizilen sorulan vb şeyler tek bir yerde toplansın da arayanların işine yarasın diye yazdım. herkesin hem yetkili/hem de özel servisler ile kişisel deneyimleri oluyor, herkes farklı bir şey yaşayabiliyor, olumlu olumsuz vb farklı durumlar oluşabiliyor. Bunlar benim kendi şahsi deneyimlerimdir, Birilerinin işine yaraması umuduyla paylaşıyorum. Ben usta gerektiren durumlarda Tuncay usta ya güveniyorum. Tavsiye ederim.
Fırat Ulusu / ANKARA
"Beast Man"
2004 Grand Vitara 1.6 A/T

Kullanıcı avatarı
zaferkucuk
Uzman Çavuş
Mesajlar: 735
Kayıt: 20 May 2013 23:07
Konum: RİZE
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 260261Okunmamış mesaj zaferkucuk
17 May 2022 23:08

Hüsamettin İbiş Seher otomotiv.Bazı parçalar almıştım.Yardımcı oldular.
Zafer Küçük Arh+
Renault Clio 1.4 RT
SUZUKİ GRAND VİTARA 1999 2.5 V6
2. SUZUKİ GRAND VİTARA 1999 2.5 V6
Jeep cheroke 2.4 Kj 2003
3.Suzuki Grand Vitara 1998 2.5 V6

Kullanıcı avatarı
FRATH
Onbaşı
Mesajlar: 134
Kayıt: 14 Ara 2015 16:01
İletişim:

Re: Ankara'da ki Servisler

Mesaj: # 260663Okunmamış mesaj FRATH
15 Ağu 2023 16:53

Konuyu güncel tutmak adına yazıyorum;

Suzuki için Özel servis;
Ankara da Kazım Karabekir de Tuncay Usta (Tuncay Mercan)

Şaşmaz Organize sanayii de de kardeşi Müsamettin Usta var. Ben bakımlar için Tuncay Usta ya götürüyorum hala çok memnunum tavsiye ederim, Müsamettin Usta da aradığınız parçayı ne yapar eder bulur, fiyatları biraz pahalı olabilir ancak ne lazım olduysa ne aradıysam buldu getirdi, 2023 güncel durum bu şekilde. İkisiyle de yıllardır araç vesilesiyle alış verişim oldu tavsiye ederim Ankara içi suzuki yetkili servisleri cidden hiç beğenmiyorum, bana soracak olursanız aracınız çok yeni model bir şey değilse özel servisten şaşmayın derim.
Fırat Ulusu / ANKARA
"Beast Man"
2004 Grand Vitara 1.6 A/T

Cevapla

“TAVSİYE EDİLEN SERVİSLER” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir