2009 - 2011 yılları arasında Afganistan'da üstlendiğim American Ordusuna ait 209th Batallion Kunduz Garrison'a ait 32 binadan oluşan bir proje müdürlüğü görevim sırasında Jalalabad, Kabul, Kunduz ve Mazar-ı Şerif arasında çektiğim yol manzaralarını sizlerle paylaşmak istedim, maaşının yüksek olmasına dayanamayarak kabul etmiştim işi, ilk önce macera gibi geldi bana ama ilk 3 ay sonunda stressden sakallarımın bembeyaz olduğunu fark etmeye başladım; yüzlerce fotoğraf var ama sadece stress yaratmayacak güzellerini paylaşmak istedim sizlerle, çok zor günlerdi, uykusuz günler geçirdiğimizi çok hatırlıyorum, götürdüğüm ekiplerinde sorumluluğu beni bir hayli yıpratmıştı, 2 kez roketli saldırıya uğradık, şükür ki kayıp vermedik, sadece 2010 yılında Pamir dağlarında düşen uçakda İHHA'dan 2 Türk ile beraber ambarcım ile muhasebecimi kaybettim, cenazeleri 2 ay sonra indirilebilmişti dağdan. Onları da buradan rahmetle yad etmek isterim.
Fotoğrafları diğer yayınlanan gezi fotoğrafları tadında maalesef anlatamayacağım, sadece bakmanız için, bazı fotoğrafların üzerinde açıklayıcı notlar da var.
Elgin SAYINALP
Almaty-KAZAKHSTAN