1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 04:23
gönderen tb2ndy
Sayın adminim,

Burada hobby başlığı altında yemek de tarifleri yapsak ya, ne güzel olur, şunun şurasında gurbette bekar bekar yaşamaya çalışıyoruz, çorba da sizin de tuzunuz olsa fena mı? olur, bak bir sürü farklı yöreden insanız, bir birimize faydamız olsun, ne dersin (iz) ?

Selamlar,

Elgin SAYINALP
Dallas-Texas-USA

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 09:01
gönderen Demirhan
Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum :)

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 09:17
gönderen cenknalbantoglu

abi basitleştirilmiş hali ile sana gönderdim yoksa bu köftenin yapılışı harbiden çok zor 2 saate yakın işlem gerekiyor ama tadından vazgeçemediğim bir yemek

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 10:11
gönderen cihangirx
demekki bu başlık altında ağzımız sulanacak morgulus

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 11:14
gönderen oruga
öğle yemeği yaklaşırken olmazki şimdi bu tarifler :)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 12:57
gönderen Offroadpassion
Elgin abi yemek tarifleri bölümümüz hayırlı olsun.. nefis tariflerini ve tüm üyelerden bilinen tarifleri bekliyoruz.. 8-)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 13:19
gönderen yuzen_adam
Dun aksam hanim sutlac aserince is basa dustu.

:arrow: 1cay bardagi pirinci suda yumusayana kadar hasladim.
:arrow:Ardindan 1 litreye yakin sutu 1 cay bardagi esmer seker ve
:arrow:1 silme corba kasigi kepekli un ile kaynattim,
:arrow:pirincleri ise suyunu suzdukten sonra ilave ettim.
:arrow:Dibini tutmamasi icin kisa araliklarla karistirin.
:arrow:Karisim hafiften katilasmaya baslayinca
:arrow:1 adet portakalin kabuklarinin turuncu kisimlarini ince rendeden gecirip icine katin.
:arrow:Son olarak ufak kaselere dokup sogumaya birakin.

Ardindan uzerine hafif tarcin serpip servis edin...

Not: :!: Bu islemleri yaparken kol killarinizin yaptiginiz seyin icine dusmemesine dikkat edin morgulus morgulus morgulus

Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 14:29
gönderen tb2ndy
Demirhan yazdı:Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum :)
Demirhan'cım,
Ecnebi mutfağını pek sevemedim nedense, bilemedim,
Yerli malı yurdun malı :)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 16:46
gönderen Offroadpassion
Elğin abi yemek tariflerini, özel imalatlarını bekliyoruz 8-)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 08 Ara 2015 17:43
gönderen tb2ndy
Çok yakında bu sinemadaaa...

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 14 Ara 2015 02:10
gönderen ozdemirbrs
Elgin abii
Acil melemen tarifi..
Çok açımmm...
morgulus morgulus

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 19 Ara 2015 01:37
gönderen tb2ndy
Dün öğleden sonra burada bir Arap marketinde çok güzel helal kesilmiş kuzu eti ve bamya buldum; belki evlilerin işine yaramaz da tarif bekarların işine yarayabilir diyerekden klavyemin başına geçtim,
1-İlk önce orta boy bir soğanı soyuyoruz ve ince ince yemeğin içinde eriyecek şekilde kıyıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Bir tarafdanda çaydanlıkda su kaynatıyoruz.
2-Kuzu etlerini kuş başının da küçüğü olacak şekilde doğrayıp ilk önce hafif ateşde suyunu çekinceye kadar kavurup sonra içine tereyağını basıp güzelce kavuruyoruz ki bamyanın pişme süresi kısa olduğu için et pişsin diye bamyayı uzun süre ateşde bırakıp dağıtmayalım, sunumu güzel olsun.
3-Donmuş ve tepeleri konik olarak temizlenmiş bamyaları bir kaba boca edip üzerine temiz su ve yarım limon sıkıyoruz.
4-Artık pişmiş kuzu etlerinin içine daha önceden doğradığımız soğanı ve 1.5 yemek kaşığı salçayı da ilave edip birkaç tur da soğan,salça ve eti çeviriyoruz.
5-Sonra bamyanın suyunu süzüp et pişirdiğimiz tencereye bamyaları koyup üzerine kaynamış sıcak sudan bamyaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ederek, kısık ateşde yarım saat kadar pişiriyoruz, etin ve bamyanın pişme durumuna da bakarak ara ara kontrol ediyoruz, pişerken tencereye damak tadınıza göre limon ve tuz ilave ediyoruz.
Hepsi bu kadar.

Bunun yanına da buzdolabında olan ince küçük acı biberlerden bir salata yaptım;
Biberleri küçük küçük doğradıkdan sonra, üzerine büyük boy bir domatesin kabuklarını soyup küp güp doğrayın, üzerine 5-6 diş sarımsağı ezin ve hepsini karıştırın, tabağa aldıkdan sonra turşu kavonozundaki sudan yarım çay bardağı kadar üzerine gezdirin, en son da zeytinyağı döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 19 Ara 2015 08:50
gönderen cenknalbantoglu
abi oldumu imdi sabah sabah bu lezzet ;)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 21 Ara 2015 16:38
gönderen Offroadpassion
Wayywayyy akşam üstü zati yimek diye mide zil çalıyor...içim gitti..Elgin abi becerilerin arasında yemekde var..eline sağlık..tarifi not ettim..evde yaparken okurum..Paylaşımlarının devamını bekleriz..Yemek yapan tüm arkadaşları bekleriz. 8-)

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 21 Ara 2015 21:22
gönderen tb2ndy
Hakan'cım,
Lise bitti ana-baba ocağından ayrıldık o gün bugündür askerlik devam ediyor, insan mecbur kalınca beceremeyeceği hiç bir şey yok, yeter ki istesin.

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 21 Ara 2015 21:24
gönderen Offroadpassion
Waybe oda doğru :|

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 11 Oca 2016 04:06
gönderen tb2ndy
Selamlar,
Bugün pazar (dı) canım puaça istedi, şöyle internette bir dolaşıp yapabileceğim bir tarif aradım evdeki malzemelere uygun ve aşağıdaki tarifi uyguladım, gayet de güzel oldu, sizlerde bir pazar sabahı erken kalkıp evdekilere süpriz yapabilirsiniz.

Malzmemeler:
1- Un 1kg
2-Kuru maya 1 tatlı kaşığı
3-Şeker 1 yemek kaşığı
4-Tuz 1 tatlı kaşığı
5-Süt (Ilık) 1 su bardağı
6-Su (Ilık) 1 su bardağı
7-Tereyağ (Oda sıcaklığında erimiş) 125 gr
8-Sıvı yağ 1 çay bardağı
9-Yumurta (oda sıcaklığında) 2 adet
Yapılışı:
Derin bir kaba maya, su,süt,tuz,şeker konulup karıştırılıyor 5 dk. bekleniyor
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip üzerine 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılmak suretiyle kırılıp karıştırılıyor, üzerine un ilave edilip yeterli kıvama gelinceye kadar yoğuruluyor.
Oluşan hamur ılık bir ortamda 1 saat bekletiliyor kabarması için, sonra ufak bezeler haline getirilip içine birşeyler koyup (ben peynir koydum) puaça formu veriliyor, tepsiye dizildikden sonra 1/2 saat daha dışarıda bekleniyor, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüyor, üzerine susam v.s
Sonra 180 C derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişiriliyor.
Hepsi bu kadar.
Ben ölçüyü X2 yaptım fotoğraflar yanıltmasın.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 11 Oca 2016 08:44
gönderen cenknalbantoglu
Abi yine döktürmüşsün afiyet olsun

Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi

Gönderilme zamanı: 18 Oca 2016 13:29
gönderen Offroadpassion
Cheff Dö Elgin hocam ellerine sağlık, fena döktürmüşüsün valla 8-) Budur