Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Moderatörler: cenknalbantoglu, DERKMEN, Offroadpassion
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Sayın adminim,
Burada hobby başlığı altında yemek de tarifleri yapsak ya, ne güzel olur, şunun şurasında gurbette bekar bekar yaşamaya çalışıyoruz, çorba da sizin de tuzunuz olsa fena mı? olur, bak bir sürü farklı yöreden insanız, bir birimize faydamız olsun, ne dersin (iz) ?
Selamlar,
Elgin SAYINALP
Dallas-Texas-USA
Burada hobby başlığı altında yemek de tarifleri yapsak ya, ne güzel olur, şunun şurasında gurbette bekar bekar yaşamaya çalışıyoruz, çorba da sizin de tuzunuz olsa fena mı? olur, bak bir sürü farklı yöreden insanız, bir birimize faydamız olsun, ne dersin (iz) ?
Selamlar,
Elgin SAYINALP
Dallas-Texas-USA
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
-
- Çavuş
- Mesajlar: 253
- Kayıt: 06 Eyl 2015 00:47
- İletişim:
Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?
Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum
Demirhan ÜNLÜ / 1986
Grand Vitara 2.0 jlx-al / 2006
Ankara
Grand Vitara 2.0 jlx-al / 2006
Ankara
- cenknalbantoglu
- Asteğmen
- Mesajlar: 2428
- Kayıt: 04 May 2014 23:30
- Konum: İstanbul
- İletişim:
Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?
abi basitleştirilmiş hali ile sana gönderdim yoksa bu köftenin yapılışı harbiden çok zor 2 saate yakın işlem gerekiyor ama tadından vazgeçemediğim bir yemek
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
- cihangirx
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 541
- Kayıt: 17 Nis 2014 13:59
- İletişim:
Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?
demekki bu başlık altında ağzımız sulanacak
cihangir şahintaş
istanbul /dudullu
1968
2008 nissan x-trail LE cvt
istanbul /dudullu
1968
2008 nissan x-trail LE cvt
- oruga
- Ast Sub. Çavuş
- Mesajlar: 922
- Kayıt: 19 Haz 2014 12:41
- İletişim:
Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?
öğle yemeği yaklaşırken olmazki şimdi bu tarifler
Cemal ÖZKAN (oruga) / 1988 / Gebze / Arh+
ES ES 'li
2006 Grand Vitara DEV GRAND
traxxas summit 6x6
2016 Kral LX200
ES ES 'li
2006 Grand Vitara DEV GRAND
traxxas summit 6x6
2016 Kral LX200
- Offroadpassion
- SITE ADMIN
- Mesajlar: 18661
- Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Elgin abi yemek tarifleri bölümümüz hayırlı olsun.. nefis tariflerini ve tüm üyelerden bilinen tarifleri bekliyoruz..
Site Admin
- yuzen_adam
- Asteğmen
- Mesajlar: 2470
- Kayıt: 25 Oca 2010 22:06
- Konum: İSTANBUL/MALTEPE/ALTINTEPE
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Dun aksam hanim sutlac aserince is basa dustu.
1cay bardagi pirinci suda yumusayana kadar hasladim.
:arrow:Ardindan 1 litreye yakin sutu 1 cay bardagi esmer seker ve
:arrow:1 silme corba kasigi kepekli un ile kaynattim,
:arrow:pirincleri ise suyunu suzdukten sonra ilave ettim.
:arrow:Dibini tutmamasi icin kisa araliklarla karistirin.
:arrow:Karisim hafiften katilasmaya baslayinca
:arrow:1 adet portakalin kabuklarinin turuncu kisimlarini ince rendeden gecirip icine katin.
:arrow:Son olarak ufak kaselere dokup sogumaya birakin.
Ardindan uzerine hafif tarcin serpip servis edin...
Not: Bu islemleri yaparken kol killarinizin yaptiginiz seyin icine dusmemesine dikkat edin
1cay bardagi pirinci suda yumusayana kadar hasladim.
:arrow:Ardindan 1 litreye yakin sutu 1 cay bardagi esmer seker ve
:arrow:1 silme corba kasigi kepekli un ile kaynattim,
:arrow:pirincleri ise suyunu suzdukten sonra ilave ettim.
:arrow:Dibini tutmamasi icin kisa araliklarla karistirin.
:arrow:Karisim hafiften katilasmaya baslayinca
:arrow:1 adet portakalin kabuklarinin turuncu kisimlarini ince rendeden gecirip icine katin.
:arrow:Son olarak ufak kaselere dokup sogumaya birakin.
Ardindan uzerine hafif tarcin serpip servis edin...
Not: Bu islemleri yaparken kol killarinizin yaptiginiz seyin icine dusmemesine dikkat edin
Suzuki way of life...
Koray Yamacı 1986
İstanbul Maltepe Altıntepe
A Rh(+)
1999 Grand Vitara 2.5 v6
Koray Yamacı 1986
İstanbul Maltepe Altıntepe
A Rh(+)
1999 Grand Vitara 2.5 v6
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Re: Adminimmm komutanıma bir soru arzetmek istiyorum?
Demirhan'cım,Demirhan yazdı:Elgin abi selamlar, amerikada 1.5 sene yaşadım ve çin usulu fındıklı ve susamlı tavukları çok severdim ama tarfilerini bilmiyorum
Ecnebi mutfağını pek sevemedim nedense, bilemedim,
Yerli malı yurdun malı
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
- Offroadpassion
- SITE ADMIN
- Mesajlar: 18661
- Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Elğin abi yemek tariflerini, özel imalatlarını bekliyoruz
Site Admin
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Çok yakında bu sinemadaaa...
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
- ozdemirbrs
- Albay
- Mesajlar: 5953
- Kayıt: 01 May 2012 12:50
- Konum: BURSA merkez
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Elgin abii
Acil melemen tarifi..
Çok açımmm...
Acil melemen tarifi..
Çok açımmm...
Hüseyin Özdemir
Bursa köyü ağası...
yaş = İzmir + Bursa
[/b]2007 suzuki Jimny JLX 1,3 MT Koçero
2012 ford fiesta 5k titanium 1,4 TDCI
0 RH (+)
Bursa köyü ağası...
yaş = İzmir + Bursa
[/b]2007 suzuki Jimny JLX 1,3 MT Koçero
2012 ford fiesta 5k titanium 1,4 TDCI
0 RH (+)
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Dün öğleden sonra burada bir Arap marketinde çok güzel helal kesilmiş kuzu eti ve bamya buldum; belki evlilerin işine yaramaz da tarif bekarların işine yarayabilir diyerekden klavyemin başına geçtim,
1-İlk önce orta boy bir soğanı soyuyoruz ve ince ince yemeğin içinde eriyecek şekilde kıyıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Bir tarafdanda çaydanlıkda su kaynatıyoruz.
2-Kuzu etlerini kuş başının da küçüğü olacak şekilde doğrayıp ilk önce hafif ateşde suyunu çekinceye kadar kavurup sonra içine tereyağını basıp güzelce kavuruyoruz ki bamyanın pişme süresi kısa olduğu için et pişsin diye bamyayı uzun süre ateşde bırakıp dağıtmayalım, sunumu güzel olsun.
3-Donmuş ve tepeleri konik olarak temizlenmiş bamyaları bir kaba boca edip üzerine temiz su ve yarım limon sıkıyoruz.
4-Artık pişmiş kuzu etlerinin içine daha önceden doğradığımız soğanı ve 1.5 yemek kaşığı salçayı da ilave edip birkaç tur da soğan,salça ve eti çeviriyoruz.
5-Sonra bamyanın suyunu süzüp et pişirdiğimiz tencereye bamyaları koyup üzerine kaynamış sıcak sudan bamyaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ederek, kısık ateşde yarım saat kadar pişiriyoruz, etin ve bamyanın pişme durumuna da bakarak ara ara kontrol ediyoruz, pişerken tencereye damak tadınıza göre limon ve tuz ilave ediyoruz.
Hepsi bu kadar.
Bunun yanına da buzdolabında olan ince küçük acı biberlerden bir salata yaptım;
Biberleri küçük küçük doğradıkdan sonra, üzerine büyük boy bir domatesin kabuklarını soyup küp güp doğrayın, üzerine 5-6 diş sarımsağı ezin ve hepsini karıştırın, tabağa aldıkdan sonra turşu kavonozundaki sudan yarım çay bardağı kadar üzerine gezdirin, en son da zeytinyağı döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1-İlk önce orta boy bir soğanı soyuyoruz ve ince ince yemeğin içinde eriyecek şekilde kıyıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Bir tarafdanda çaydanlıkda su kaynatıyoruz.
2-Kuzu etlerini kuş başının da küçüğü olacak şekilde doğrayıp ilk önce hafif ateşde suyunu çekinceye kadar kavurup sonra içine tereyağını basıp güzelce kavuruyoruz ki bamyanın pişme süresi kısa olduğu için et pişsin diye bamyayı uzun süre ateşde bırakıp dağıtmayalım, sunumu güzel olsun.
3-Donmuş ve tepeleri konik olarak temizlenmiş bamyaları bir kaba boca edip üzerine temiz su ve yarım limon sıkıyoruz.
4-Artık pişmiş kuzu etlerinin içine daha önceden doğradığımız soğanı ve 1.5 yemek kaşığı salçayı da ilave edip birkaç tur da soğan,salça ve eti çeviriyoruz.
5-Sonra bamyanın suyunu süzüp et pişirdiğimiz tencereye bamyaları koyup üzerine kaynamış sıcak sudan bamyaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ederek, kısık ateşde yarım saat kadar pişiriyoruz, etin ve bamyanın pişme durumuna da bakarak ara ara kontrol ediyoruz, pişerken tencereye damak tadınıza göre limon ve tuz ilave ediyoruz.
Hepsi bu kadar.
Bunun yanına da buzdolabında olan ince küçük acı biberlerden bir salata yaptım;
Biberleri küçük küçük doğradıkdan sonra, üzerine büyük boy bir domatesin kabuklarını soyup küp güp doğrayın, üzerine 5-6 diş sarımsağı ezin ve hepsini karıştırın, tabağa aldıkdan sonra turşu kavonozundaki sudan yarım çay bardağı kadar üzerine gezdirin, en son da zeytinyağı döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
- cenknalbantoglu
- Asteğmen
- Mesajlar: 2428
- Kayıt: 04 May 2014 23:30
- Konum: İstanbul
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
abi oldumu imdi sabah sabah bu lezzet
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
- Offroadpassion
- SITE ADMIN
- Mesajlar: 18661
- Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Wayywayyy akşam üstü zati yimek diye mide zil çalıyor...içim gitti..Elgin abi becerilerin arasında yemekde var..eline sağlık..tarifi not ettim..evde yaparken okurum..Paylaşımlarının devamını bekleriz..Yemek yapan tüm arkadaşları bekleriz.
Site Admin
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Hakan'cım,
Lise bitti ana-baba ocağından ayrıldık o gün bugündür askerlik devam ediyor, insan mecbur kalınca beceremeyeceği hiç bir şey yok, yeter ki istesin.
Lise bitti ana-baba ocağından ayrıldık o gün bugündür askerlik devam ediyor, insan mecbur kalınca beceremeyeceği hiç bir şey yok, yeter ki istesin.
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
- Offroadpassion
- SITE ADMIN
- Mesajlar: 18661
- Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
- İletişim:
- tb2ndy
- Uzman Çavuş
- Mesajlar: 562
- Kayıt: 13 Mar 2011 23:35
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Selamlar,
Bugün pazar (dı) canım puaça istedi, şöyle internette bir dolaşıp yapabileceğim bir tarif aradım evdeki malzemelere uygun ve aşağıdaki tarifi uyguladım, gayet de güzel oldu, sizlerde bir pazar sabahı erken kalkıp evdekilere süpriz yapabilirsiniz.
Malzmemeler:
1- Un 1kg
2-Kuru maya 1 tatlı kaşığı
3-Şeker 1 yemek kaşığı
4-Tuz 1 tatlı kaşığı
5-Süt (Ilık) 1 su bardağı
6-Su (Ilık) 1 su bardağı
7-Tereyağ (Oda sıcaklığında erimiş) 125 gr
8-Sıvı yağ 1 çay bardağı
9-Yumurta (oda sıcaklığında) 2 adet
Yapılışı:
Derin bir kaba maya, su,süt,tuz,şeker konulup karıştırılıyor 5 dk. bekleniyor
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip üzerine 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılmak suretiyle kırılıp karıştırılıyor, üzerine un ilave edilip yeterli kıvama gelinceye kadar yoğuruluyor.
Oluşan hamur ılık bir ortamda 1 saat bekletiliyor kabarması için, sonra ufak bezeler haline getirilip içine birşeyler koyup (ben peynir koydum) puaça formu veriliyor, tepsiye dizildikden sonra 1/2 saat daha dışarıda bekleniyor, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüyor, üzerine susam v.s
Sonra 180 C derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişiriliyor.
Hepsi bu kadar.
Ben ölçüyü X2 yaptım fotoğraflar yanıltmasın.
Bugün pazar (dı) canım puaça istedi, şöyle internette bir dolaşıp yapabileceğim bir tarif aradım evdeki malzemelere uygun ve aşağıdaki tarifi uyguladım, gayet de güzel oldu, sizlerde bir pazar sabahı erken kalkıp evdekilere süpriz yapabilirsiniz.
Malzmemeler:
1- Un 1kg
2-Kuru maya 1 tatlı kaşığı
3-Şeker 1 yemek kaşığı
4-Tuz 1 tatlı kaşığı
5-Süt (Ilık) 1 su bardağı
6-Su (Ilık) 1 su bardağı
7-Tereyağ (Oda sıcaklığında erimiş) 125 gr
8-Sıvı yağ 1 çay bardağı
9-Yumurta (oda sıcaklığında) 2 adet
Yapılışı:
Derin bir kaba maya, su,süt,tuz,şeker konulup karıştırılıyor 5 dk. bekleniyor
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ eklenip üzerine 2 yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılmak suretiyle kırılıp karıştırılıyor, üzerine un ilave edilip yeterli kıvama gelinceye kadar yoğuruluyor.
Oluşan hamur ılık bir ortamda 1 saat bekletiliyor kabarması için, sonra ufak bezeler haline getirilip içine birşeyler koyup (ben peynir koydum) puaça formu veriliyor, tepsiye dizildikden sonra 1/2 saat daha dışarıda bekleniyor, üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüyor, üzerine susam v.s
Sonra 180 C derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişiriliyor.
Hepsi bu kadar.
Ben ölçüyü X2 yaptım fotoğraflar yanıltmasın.
Elgin SAYINALP
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
Ataşehir-İstanbul-Türkiye
VATAN SANA CANIM FEDA
NISSAN PATHFINDER R51-2008
- cenknalbantoglu
- Asteğmen
- Mesajlar: 2428
- Kayıt: 04 May 2014 23:30
- Konum: İstanbul
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Abi yine döktürmüşsün afiyet olsun
Cenk Nalbantoglu
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
Yaş 46
0 rh-
2006 Grand Vitara 2.0 ile başladık
5.9 ZJ ile yola devam
L200 Blizzard
İSTANBUL
- Offroadpassion
- SITE ADMIN
- Mesajlar: 18661
- Kayıt: 21 Oca 2010 15:21
- İletişim:
Re: Yemek Tarifleri Bölümü / Powered By Elgin Abi
Cheff Dö Elgin hocam ellerine sağlık, fena döktürmüşüsün valla Budur
Site Admin
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir